Dag van de Vaart

Vaart van Nieuwegein

Op 26 maart 2023 tussen 11:00 en 17:00 uur is de tweede editie van de Dag van De Vaart van Nieuwegein, de opening van het vaar- en buitenseizoen in Nieuwegein. Er wordt gevaren met drie schepen tussen Vreeswijk (Museumwerf), Jutphaas en het Natuurkwartier. Er is van alles te doen op de locaties, bijvoorbeeld lezingen, spelletjes, oude ambachten en poffertjes eten op Fort Jutphaas.

Meer informatie op
Zie meer in Nieuwegein.

Carillon Zomerconcerten

De hele maand augustus 2022 staat in het teken van parkbeiaard Nieuwegein. Stadsbeiaardier Dick van Dijk organiseert een reeks concerten met beiaardiers uit het buitenland. Het laatste concert op 27 augustus wordt verzorgd door Coro Cornielje, een gelegenheidskoor onder leiding van Jolande Cornielje.

Rijnhuizen Concert

Op zaterdag 25 juni wordt het feest op de Herenstraat tegenover kasteel Rijnhuizen. Eindelijk het Rijnhuizen Concert met het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, de Indigo Bigband en refreshSing en presentator René Hansen. Mezzosopraan Lisa Defeyter, zanger Ed Carree, dirigent Hans de Munnik en dirigent Vladimir Pairel treden op als solisten. Stadsdichter Ton de Gruijter schreef een gedicht over Nieuwegein op de melodie van Land of Hope and Glory.

Update: Enthousiast publiek ondanks de regen. Het slotlied werd door alle aanwezigen uit volle borst meegezongen.
Dank aan alle vrijwilligers tijdens organisatie, uitvoering en na afloop van het concert.

Concert Rijnhuizen 2021

In juli 2021 moesten we besluiten om het concert naast het theehuis van kasteel Rijnhuizen af te gelasten. Pontons, podium, tent, techniek, vergunningen, kortom alles was geregeld. Musici en zangers waren druk aan het repeteren. In januari pakken we met frisse moed de draad weer op.

Financiële impuls

Vanuit de MAEX impuls Utrecht ontvingen wij een bijdrage voor het professionaliseren van de organisatie. In december werd voor Nieuwegein Florissant een logo ontwikkeld en werd de website opgezet. In januari 2022 wordt Stichting Nieuwegein Florissant opgericht.

Nieuwegein Florissant

Nieuwegein Florissant heeft de activiteiten van PROMS Nieuwegein overgenomen. We gaan onder deze naam verder met het organiseren van verschillende culturele activiteiten in Nieuwegein. Zin om mee te werken? Laat het ons weten.

Scroll naar boven